Istoric Fondatori

Mărturie de terezină

Mă numesc Maria Antal, aparțin Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău și membră a Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" de șase ani.

În această perioadă am depus primul angajament și am frecventat toate activitățile în cadrul grupului de terezine pentru pregătirea mea de viitoare persoană consacrată. La 31 august 2019, la întâlnirea națională de toamnă organizată de directoarea noastră, Maria Teresa, în Parohia Buhonca, am avut privilegiul de a-mi exprima primul vot de curăție, ascultare și sărăcie.

Acest eveniment mult așteptat s-a desfășurat în cadrul sfintei Liturghii prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel, episcopul emerit de Iași, concelebrată de numeroși preoți, într-o atmosferă de înaltă spiritualitate.

La invitația directoarei Maria Teresa de a răspunde votului de consacrare cu aceste cuvinte: "Iată-mă, Doamne", am simțit harul Duhului Sfânt care m-a învăluit și m-a luminat în a conștientiza valoare votului meu de aderare la slujirea lui Dumnezeu și a Bisericii.

M-am simțit pe muntele Tabor, copleșită de iubirea lui Isus, mirele meu, și am avut revelația că urmarea lui nu poate fi șovăielnică pentru că Isus a spus: "Cel care pune mâna pe plug și privește înapoi nu este vrednic de mine". Nici eu nu mă simt demnă de o misiune așa de înaltă, dar mă abandonez în harul lui Dumnezeu care din persoane incapabile din punct de vedere uman poate face minuni.

În drumul meu de convertire implor mijlocirea Măicuței Cerești, Sfânta Fecioară Maria, și a patroanei Institutului nostru, Sfânta Tereza a Pruncului Isus.

Aleg ca model de trăire spirituală patroana Institutului, care a mers pe calea cea mică: a iubirii, a ascultării, a simplității în împlinirea virtuților.

Mulțumesc din inimă directoarei generale, Maria Teresa Candian, pentru grija ei de mamă, Preasfințitului Petru Gherghel, tuturor preoților participanți care ne-au înălțat inimile în această zi de sărbătoare.

O aleasă mulțumire Agnezei Husaru, responsabila grupului de terezine din Roman, care a pregătit cu minuțiozitate această zi, precum și comunității din Buhonca pentru ospitalitatea lor deosebită, încredințându-i lui Dumnezeu prin rugăciunile noastră.

Maria Antal (Bacău)

* * *

Buhonca: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor (31 august 2019)

Evenimente
afișări