Istoric Fondatori

Pelerinaj la sanctuarul "Madona di Caravina" în Italia

Joi, 16 mai 2019, grupul de terezine din Lugano, în frunte cu doamna directoare Maria Teresa și cei doi asistenți spirituali: don Pietro și don Giorgio, am făcut un pelerinaj la sanctuarul "Madona di Caravina" în Italia.

Pelerinajul a fost un prilej de a ne ruga împreună, de a-i mulțumi bunului Dumnezeu prin mijlocirea Mamei noastre cerești în frumoasa lună mai.

Am fost întâmpinați de parohul locului care ne-a explicat istoria Icoanei miraculoase al sanctuarului, icoană care reprezintă pe Maica Domnului ținând în brațe pe Isus luat jos de pe cruce, o pictură simplă făcută de un pictor anonim. În anul 1562, în urma unei procesiuni în localitatea Cima, două femei, întorcându-se acasă în Caravina, au intrat în capelă unde au văzut pe Maica Domnului din icoana de deasupra altarului, plângând. Vestea s-a răspândit repede în toată regiunea, urmată de o serie de miracole. Arhiepiscopul de Milano de atunci, sfântul Carol Borromeu, a numit o comisie pentru examinarea fenomenului. A urmat recunoașterea și declararea de către autoritatea ecleziastică a Icoanei Miraculoase și ridicarea capelei din Caravina la rang de sanctuar.

Așezarea este pe malul lacului Lugano, pe teritoriul Italiei, la 15 km de Lugano.

Punctul culminant al zilei a fost celebrarea sfintei Liturghii în cadrul căreia ne-am amintit și am pus intenții pentru terezinele care nu au putut participa, precum și pentru toate terezinele din Romania.

Ziua s-a încheiat cu o agapă frățeasca în bucurie și recunoștință.

Silvia Ambăruș

Evenimente
afișări