Istoric Fondatori

Săbăoani: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Săbăoani a găzduit întâlnirea națională de toamnă a terezinelor. Au participat Maria-Teresa Candian, directoarea Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", mai mulți preoți printre care și asistenți spirituali, profesori ai Seminarului "Sfântul Iosif" din Iași, precum și terezinele din toată țara. Tema întâlnirii a fost: "Bucuria persoanei consacrate ca mărturie evanghelică".

Întâlnirea a debutat cu urarea de bun venit făcută de pr. Ioan Bișog, parohul locului. Teodora Pantazi a prezentat numărul 30 al revistei "Calea cea mică" și cartea "Ploaia de trandafiri", despre câteva minuni și intervenții ale sfintei Tereza a Pruncului Isus, reeditată de Editura "Presa Bună" din Iași.

La ora 11.00 a fost concelebrată sfântă Liturghie, prezidată de Mons. Benone Farcaș, rectorul Seminarului. Predica a fost ținută de pr. Andrei Ciobănică, paroh la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, care, în cuvântul său, ne-a arătat că bucuria comuniunii nu a fost doar pentru cei prezenți, ci și pentru sfânta Tereza a Pruncului Isus, care, în cer se bucură pentru că are urmașe ce îi împărtășesc spiritualitatea. Vocația sa și a terezinelor este de a trăi iubirea. În acest An jubiliar al Milostivirii să fim mlădițe vii care să transmită celor din jur iubirea milostivă a Tatălui.

În cadrul celebrării euharistice, în fața directoarei, nouă aspirante au depus primul angajament și două candidate au depus primele voturi; terezinele și-au reînnoit voturile pentru un an, iar simpatizantele și-au reînnoit promisiunea.

La sfârșitul sfintei Liturghii, Maria-Teresa a mulțumit participanților și a sugerat terezinelor câteva caracteristici ale vocației în secularitatea consacrată: cu totul cufundați în lume și cu totul cufundați spre Dumnezeu; pe deplin împreună cu lumea și pe deplin cu Dumnezeu.

În încheiere, Mons. Benone Farcaș a transmis gândul de rugăciune și de binecuvântare din partea PS Petru Gherghel adresat întregii comunități și Mariei Tereza.

Teodora Pantazi

* * *

Înregistrarea audio mp3 a predicii rostite de pr. Andrei Ciobănică: (descarcă mp3)

* * *

Albumul foto oficial: 3 septembrie 2016: Săbăoani: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor (Foto: Ovidiu Bișog).

* * *

Numărul 30 al revistei "Calea cea mică" poate fi citit online în secțiunea "Revista".

Cartea Ploaia de trandafiri. Câteva minuni și intervenții ale sfintei Tereza a Pruncului Isus poate fi cumpărată de la Librăria Presa Bună (clic aici). O descriere a cărții poate fi citită pe site-ul www.ercis.ro al Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Evenimente
afișări