Istoric Fondatori

Huși: Două decenii de la înființarea grupului de terezine

Sâmbătă, 16 martie 2024, a fost sărbătoare pentru grupul de terezine din Huși: am comemorat 20 de ani de la înființare.

Și, ca să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru cele două decenii de activitate, am organizat o zi de reculegere. A răspuns cu drag invitației noastre pr. Andrei Ciobănică, primul nostru asistent spiritual și practic cel care a format grupul. Ne-au fost alături părintele paroh și un mare număr de credincioși din comunitate.

Programul a cuprins momente frumoase și utile pentru viața noastră spirituală. Meditația s-a intitulat "Ascult deșertul care plânge". Pornind de la povestea "Plânsul deșertului" a lui Paulo Coelho și sub îndrumarea părintelui Andrei am făcut o introspecție în egoul nostru ca să aflăm dacă suntem un deșert plin de păcate, o pajiște de mediocritate sau o oază de fapte bune.

Punctul central al întâlnirii noastre a fost Sfânta Liturghie concelebrată la care au participat și mulți enoriași ai parohiei. Au fost și ore de rugăciune comună, sfântul Rozariu și Calea Crucii și bineînțeles, momente de relaxare și socializare.

Am cerut în rugăciune Sfintei Tereza să nu uite de ploaia de trandafiri pe care a promis-o și l-am rugat pe Dumnezeu să răsplătească așa cum știe el mai bine pe toți acei care au făcut posibilă această zi frumoasă de reculegere.

Mulțumim Domnului pentru această zi binecuvântată!

Mariana Cornea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment în secțiunea Album foto: 16 martie 2024, Huși: Două decenii de la înființarea grupului de terezine

Evenimente
afișări