Istoric Fondatori

Episcopul din Ticino cu faimă de sfințenie

Sâmbătă, 25 iunie 2022, în Bazilica "Sacro Cuore" din Lugano s-a celebrat Sfânta Liturghie în memoria Venerabilului mons. Aurelio Bacciarini, fondatorul Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus".

Biserica locală din cantonul Ticino, Elveția, și Congregația "Don Guanella" au comemorat cu recunoștință a 87-a aniversare a mons. Aurelio Bacciarini (Lavertezzo, 2 noiembrie 1935 - Lugano, 27 iunie 1935).

În omilia ținută de mons. Carlo Cataneo au fost subliniate și operele lăsate de mons. Aurelio Bacciarini: pentru Opera Don Guanela a lăsat mai multe case având scopul de a ajuta bătrânii și bolnavii, astăzi funcționează administrate de guanelieni (preoți, călugări și surori).

A impulsionat organizația Acțiunea Catolică din Ticino, a fondat ziarul "Giornale del Popolo", a fondat Organizația Creștină Socială Ticineză (OCST), astăzi are 40.000 de membri, a fondat Institutul Secular "Compania S. Tereza a Pruncului Isus", anticipând Conciliul Vatican II în ideea că laicii consacrați (femeile) pot trăi și da mărturie de credință în inima societății.

Pentru beatificarea Venerabilului Aurelio Bacciarini este necesar un miracol obținut prin intermediul lui. Să ne rugăm așa cum a menținonat postulatorul cauzei de beatificare, don G. Capparoni, cu încredere, speranță și recunoștință ca mons. Bacciarini să fie declarat sfânt cât mai curând.

Silvia Ambăruș (Lugano)

Evenimente
afișări