Istoric Fondatori

A trecut la Domnul Elisabeta Antal, terezină din comunitatea din Bacău

Elisabeta Antal (stânga, în alb),
alături de Maria Teresa Candian
7 octombrie 2006, Iași,
întâlnirea de toamnă
cu reculegere și depuneri de voturi

Pe data de 8 august 2021, sora noastră Elisabeta Antal a plecat la Domnul. S-a născut în localitatea Izvoarele, jud. Iași, la data de 7 iulie 1938. Sfânta Liturghia de înmormântare a fost prezidată de pr. Isidor Dâscă, paroh și decan de Bacău, miercuri, 11 august 2021, în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, urmată de înmormântarea în cimitirul din satul ei natal.

Am cunoscut-o încă din tinerețe, deoarece a locuit și a avut locul de muncă în orașul nostru. Era o persoană cu diferite probleme de sănătate, dar mereu senină, binevoitoare și amabilă având o credință puternică în Dumnezeu.

Ne mărturisea că încrederea în Domnul o ajută să depășească greutățile și neplăcerile cauzate de boală.

Nu a fost niciodată căsătorită, dar s-a implicat în a-și ajuta surorile și frații în creșterea și educarea copiilor lor.

A cântat în corul bisericii până când sănătatea i-a permis.

În Institutul Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" a întrat încă de la început (anii 2000), când directoarea de atunci, Marina, i-a adresat chemarea și i-a făcut cunoscut ce înseamnă viața în institutele seculare. A depus primul angajament în anul 2003 și votul în 2006 la Iași.

Ultimii ani din viață i-a petrecut cu resemnare, umilință și seninătate în locuința sa. Ori de câte ori o vizitam acasă ne primea cu bucurie, arăta mare interes față de activitatea grupul nostru de terezine, îndemnându-ne mereu la rugăciune.

Îți mulțumim, Doamne, pentru sora noastră Elisabeta, pe care ai chemat-o la tine și te rugăm să primești sufletul ei în împărăția ta!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Elena Matei,
comunitatea de terezine Bacău

Evenimente
afișări