Istoric Fondatori

A trecut la Domnul sr. Tereza Imbrișcă

Maria Farcaș, născută la 1 octombrie 1936, în localitatea Mărgineni, jud. Bacău, a făcut parte din grupul terezinelor din Bacău. Primul angajament l-a făcut în anul 2004, iar voturile le-a depus la Iași în anul 2007. Domnul a chemat-o la sine în dimineața zilei de vineri, 16 aprilie 2021. Liturghia de înmormântare va avea loc la Mărgineni, jud. Bacău, marți, 20 aprilie 2021, la ora 10.00.

*

Câteva gânduri scrise de Elena Matei:

A trecut la Domnul sora noastră Maria Farcaș, decana de vârstă, cum îi spuneam noi. A fost o persoană foarte credincioasă, simplă, dar înzestrată cu o inteligență rafinată, sobră, dar cu spirit de slujire și rugăciune intensă. Ultima perioadă a vieții sale (19 ani) a petrecut-o activând ca membră a Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", grupul din Bacău, iar noi am perceput-o ca pe sora noastră mai mare, aflând în ea, de multe ori, sprijin și un sfat bun. Prin modul ei de a fi, transmitea celor din jur multă empatie, observând și comentând constructiv orice situație în care ne aflam, atitudinea ei inspirându-ne mereu încredere și abandonare în Domnul.

Vrednică slujitoare a Domnului, mama iubitoare, model de credință, i-a plăcut mult să cânte, făcând parte din corul bisericii dintotdeauna, iar acum suntem sigure că se află în corul îngerilor. Toate aceste calități ale sale i-au oferit posibilitatea să se pregătească pentru marea întâlnire cu Domnul, ceea ce este o mângâiere pentru familie, pentru cei trei copii ai ei: Mons. Benone, Celina și Laurențiu, cărora le transmitem condoleanțe și-i susținem cu rugăciunile noastre. Dumnezeu s-o fericească în Împărăția Sa!

Să se odihnească în pace!

Evenimente
afișări