Istoric Fondatori

Bacău: Un grup de terezine la Ziua Persoanelor Consacrate

Bacău, 7 februarie 2021

La recomandarea Preasfințitului Iosif Păuleț și a vicarului episcopal pentru viața consacrată, pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., a avut loc la nivel zonal întâlnirea persoanelor consacrate pe 7 februarie 2021. Această întâlnire a fost prilejuită de sărbătorirea Zilei Persoanelor Consacrate care are loc în fiecare an la 2 februarie. Totodată, în acest an, a fost marcată a XXV-a aniversare a Zilei Mondiale a Vieții Consacrate.

La Bacău, întâlnirea s-a desfășurat la Biserica "Fericitul Ieremia", unde au fost prezente peste 90 de persoane consacrate din această zonă. Și noi, terezinele (în număr de 20), am răspuns cu bucurie la chemarea ce ne-a fost adresată.

În condiții de siguranță și de respectare a normelor impuse de autorități, întâlnirea a debutat cu adorația euharistică, la ora 10.00, susținută de pr. Vlad Bogdan Bejan, OFM, alături de sr. Clementina Gârleanu, Surorile Oblate Asumpționiste, împreună cu responsabilii cu pregătirea întâlnirii persoanelor consacrate din zona Bacău.

După adorația euharistică a urmat Sfânta Liturghie la ora 11.00, prezidată de părintele Isidor Dâscă, decan de Bacău, fiind concelebrată de părintele paroh Mihai Coșa și un mare număr de preoți franciscani, asumpționisti, salezieni și carmeliți.

Omilia a fost prezentată de pr. Sorin Giurgi, frate franciscan conventual, din Parohia Luizi-Călugăra. În cuvântul său de învățătură și încurajare, părintele ne-a amintit de invitația păstorului nostru diecezan, rostită cu ocazia deschiderii noului an pastoral dedicat speranței. Apoi a prezentat mesajul din partea Congregației pentru Viața Consacrată, referindu-se la enciclica "Fratelli tutti" a Sfântului Părinte Papa Francisc. În această enciclică, păstorul Bisericii Catolice, adresându-se persoanelor consacrate, ne cere să punem această enciclică în centrul vieții și formării noastre.

Referindu-se la liturgia cuvântului din duminica aceasta, părintele predicator ne-a îndemnat la slujire după exemplul lui Isus.

Mulțumim Domnului pentru că ne-a oferit prilejul de a trăi această zi, în care ne-am bucurat de reîntâlnirea noastră după o perioadă îndelungată de așteptare.

Elena Matei, Bacău

Un album de la această întâlnire a fost publicat pe site-ul www.ercis.ro la știrea Bacău: Sărbătorind cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieții Consacrate

Evenimente
afișări