Istoric Fondatori

Crăciunul în pandemie

Crăciunul în pandemie

Sfântul Părinte Papa Francisc a sunat la telefon un preot spaniol din orașul Pamplona, în ziua de 7 noiembrie 2020, pentru ca să-l felicite pentru un text de al său referitor la Crăciunul în timpul pandemiei. Parohul spaniol sublinia că apropiatul 25 decembrie, mai simplu și mai silențios decât zilele de Crăciun din trecut, până la urmă va onora nașterea lui Isus.

Iată textul:

Nu va fi Crăciunul?

Bineînțeles că va fi unul! Mai tăcut și mai profund, mai asemănător cu primul Crăciun, atunci când s-a născut Isus, fără atâtea lumini pe pământ, dar cu steaua de la Betleem, cu străzile intermitente ale vieții în toată imensitatea sa. Fără parade regești impresionante, dar cu umilința păstorilor în căutarea Adevărului. Fără mari petreceri, dar cu prezența unui Dumnezeu Atotputernic.

Nu va fi Crăciunul?

Bineînțeles că va fi unul! Fără străzi pline de lume, dar cu inima arzând pentru Cel care vine. Fără zgomote, fără fanfară, fără proteste și înghesuieli... Dar trăind Misterul fără teama de Covid-Regele, care pretinde să ne ia visul așteptării.

Va fi Crăciunul, pentru că Dumnezeu-este-cu-noi. Iar noi vom împărtăși, așa cum a făcut Cristos în iesle, sărăcia noastră, încercarea noastră, lacrimile noastre, neliniștea noastră precum și condiția noastră de orfani.

Va fi Crăciun pentru că avem nevoie de această lumină dumnezeiască în mijlocul atâtor întunecimi. Covid-19 nu poate atinge inima și sufletul celor care își pun speranța și idealul lor în cer.

Bineînțeles că va fi Crăciun! Vom cânta colinde! Dumnezeu se va naște și ne va face liberi!

Traducere de pr. Cristinel Fodor

Evenimente
afișări