Istoric Fondatori

Scrisoare de Advent și Crăciun pentru terezine

Dragi surori,

În acest moment pe care-l trăim și care ne unește pe toate împreună în rugăciune și în speranța că vom putea depăși această încercare care privește întreaga omenire, suntem bucuroși să ne simțim uniți cu voi toate, cu rudele voastre, cu asistenții voștri spirituali și cu toți membrii comunităților voastre parohiale.

Depărtarea fizică nu ne împiedică să trăim uniți în acest moment special și mai ales în apropierea începerii Adventului și a timpului Crăciunului. Cuvântul lui Dumnezeu care ne luminează și ne sprijină zilnic este ajutorul nostru pentru a trăi cu bucurie timpul de așteptare chiar și în depășirea greutăților pe care toți, în diferite moduri, le întâlnim pe drumul nostru.

Ne face o mare bucurie să vă împărtășim, pe scurt, câte ceva din viața noastră comunitară:

- cât privește epidemia, cantonul Ticino, la fel ca întreaga Elveție, are mult de suferit;

- în comunitatea noastră, răspândită în tot cantonul Ticino, nu am fost atinse de virus;

- în această perioadă, unite, dar la distanță, ne-am întâlnit pe 1 octombrie, sărbătoarea sfintei Tereza a Pruncului Isus și cu multă bucurie sora Giuseppina Vinci a depus primele sale voturi de consacrare în Compania Sfintei Tereza a Pruncului Isus. Acest eveniment ne-a unit în bucurie și în agapa frățească;

- după această întâlnire am continuat drumul nostru zilnic, fără posibilitatea de a ne întâlni fizic, dar simțindu-ne mereu unite cu voi.

Credem că și surorile din România, unite cu cei dragi ai voștri, puteți depăși această situație specială de pandemie.

În viața diecezei, episcopul nostru, Valerio, ne-a sprijinit printr-o scrisoare pastorală cu tema: "Să pornim de la inimă". Noi, ca institut secular, suntem bucuroase că putem fi un pic aceste laboratoare de speranță și dorim ca și voi toate să fiți la fel.

De mare ajutor este scrisoarea enciclică a Papei Francisc, "Fratelli tutti", care ne stimulează și ne ajută să trăim orizonturi ample, care cuprind întreaga omenire în fraternitate și în prietenie socială; și pentru voi va fi de mare ajutor.

În ciuda imposibilității de a ne întâlni, suntem siguri că și comunitățile voastre se însuflețesc fără încetare susținute de lumina și de forța care vine de la Isus Cristos, calea adevărul și viața, precum și de la exemplul Patroanei noastre, Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana misiunilor și exemplu de caritate, atenție și rugăciune pentru toți, chiar și în depășirea greutății celei mai nebănuite.

Nici veneratul nostru fondator, Episcopul Aurelio Bacciarini, nu uita să ne ajute în amintirea și în învățătura sa pe care o rezumăm: spiritualitatea Institutului tinde să trăim la maxim copilăria spirituală învățată de Isus și amintită de Patroana Sfânta Tereza a Pruncului Isus, după spiritul ei.

Fondatorul scrie în primele Constituții: "Să amintim acele comori de bine și incomparabilele roade ale mântuirii pe care Sfânta Patroană le-a obținut prin iubirea față de suferință, și pe care Compania le va cultiva cu pasiunea niciodată sătulă de iubirea față de cruce".

Ne pare bine că am trăit acest moment de comunicare și de împărtășire.

Acum, uniți în rugăciune, vă dorim un timp al Adventului plin de bucurie și un Crăciun fericit!

Aceleași urări le adresăm asistenților voștri, rudelor voastre dragi și tuturor comunităților voastre parohiale.

Din inimă și cu toată dragostea frățească vă salutăm,

Don Pietro, Don Giorgio și Maria Teresa

Lugano, 23 noiembrie 2020

Evenimente
afișări