Istoric Fondatori

A trecut la Domnul sr. Maria Luncian

Maria Luncian, născută la 2 august 1934, în Ardeal, a făcut parte din grupul terezinelor din zona Roman, unde a depus primul angajament în anul 2003, iar voturile în anul 2006. A trecut la Domnul în ziua de 4 octombrie 2020, în jurul orei 18:00, în Casa Surorilor "Notre Dame de Sion" din Roman.

De ce la mănăstirea surorilor "Notre Dame de Sion"? Simțind că sfârșitul este aproape, a apelat la bunăvoința surorilor să o primească temporar din decembrie 2019 până în aprilie 2020. Această perioadă s-a prelungit din cauza pandemiei și a rămas până la data decesului, 4 octombrie 2020, ziua Sfântului Francisc.

De mai multe ori mi-a mărturisit: "Să știți că am grijă de sufletul meu", de aceasta a dat dovadă până în ultima clipă a vieții. Nu și-a dorit o locuință la surori, deoarece o avea; dar și-a dorit să participe zilnic la Sfânta Liturghie și să poată face adorație în fața Sfântului Sacrament, lucru pe care îl făcea mereu cât timp sănătatea i-a permis la biserica parohială și în ultimul timp la Casa Surorilor.

Ziua de vineri stătea ore în șir în rugăciune și adorație. Apoi și-a pregătit sufletul cum a spus. Pe 2 octombrie 2020, a fost vinerea întâi din lună și a făcut spovada în cinstea Inimii lui Isus, a doua zi a primit Sfântul Maslu, iar duminică, 4 octombrie 2020, când în biserica parohială s-a sărbătorit hramul în cinstea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, a trecut la cele veșnice.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în Capela Surorilor, apoi ritualul înmormântării a avut loc în ziua de 7 octombrie (Regina Sfântului Rozariu), în cimitirul din Roman, în cavoul Congregației "Notre Dame de Sion". Sfânta Liturghie a înmormântării a fost celebrată vineri, 8 octombrie, în Biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, la ora 18:00.

A fost un om al rugăciunii. Cine dorește să-i ia locul în fața Sfântului Sacrament? Deoarece ea este în fața Tatălui Veșnic.

Domnul să o binecuvânteze și să se odihnească în pace!

Agneza Husaru

Evenimente
afișări