Istoric Fondatori

Roma: Participare terezină la o întâlnire internațională despre viața consacrată

"Consecratio et consecratio per evangelica consilia" a fost tema întâlnirii internaționale despre viața consacrată, organizată la Roma, în perioada 3-6 mai 2018, de Congregația pentru Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică (CIVSVA). Din partea Institutului Secular Compania "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" au participat Maria Tereza, directoarea institutului, o terezină din Lugano și părintele Cristinel Fodor.

În cuvântul de încheiere al acestei întâlniri, cardinalul Jo?o Braz De Aviz, prefectul congregației, a subliniat: "Ne continuăm drumul mergând împreună, ne dezvoltăm din punct de vedere teologic având ca bază Conciliul Vatican II și Magisteriul Bisericii Catolice, pentru că Duhul Sfânt se manifestă acolo unde există armonie și viață fraternă".

Mons. José Rodríguez Carballo, OFM, secretarul congregației, a concluzionat: "Consacrarea este o realitate dinamică, un itinerar! Este identitatea în relație deoarece carisma are un aspect relațional. Putem fi aurora Bisericii (cum a recomandat papa Francisc în discursul său) doar mergând împreună în comuniune cu Biserica și cu întreaga lume".

Discursul papei adresat participanților a fost tradus în limba română de pr. Mihai Pătrașcu și publicat pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iași: http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=201805020

Silvia Ambăruș

Evenimente
afișări