Istoric Fondatori

Lugano: Cuvântul Mariei Teresa la înmormântarea sorei Marina Anzini

La Lugano, joi, 9 noiembrie 2017, au fost funeraliile sorei Marina Anzini, fostă membră a Companiei "Sfânta Tereza", decedată la 7 noiembrie. Redăm integral, traducerea în limba română a cuvintelor rostite de Maria Teresa Candian, superioara acestui institut secular, în cadrul celebrării funerare.

Mariana Anzini s-a născut în localitatea Menzonio, în Val Lavizzara, Elveția, în 3 iunie 1930.

A crescut într-o familie numeroasă. În anul 1949, la vârsta de 19 ani, lasă casa părintească pentru a-și urma chemarea inimii, aceea de a se dedica cu totul lui Dumnezeu. Atrasă de modelul consacrării seculare, alege institutul fondat în anul 1926, de venerabilul Mons. Aurelio Bacciarini în Lugano, și anume "Compania Sfintei Tereza a Pruncului Isus" cu carisma: Slujirea lui Cristos și a Bisericii.

Eu am cunoscut-o pe Marina în anul 1963, când și eu am făcut aceeași alegere de viață. Din acel moment drumurile noastre s-au încrucișat și am parcurs un drum lung, umăr la umăr, lucrând împreună, completându-ne una pe alta, mereu cu entuziasm și bucurie.

Marina și-a dedicat toată viața Companiei, a practicat slujirea cu abnegație, trăind în comunitate responsabilități, succese și dificultăți, toate cu seninătate, respect și încredere deplină în Providență. De două ori a acceptat rolul de director al Institutului.

În ultimi ani vârsta și suferința au ținut-o cumva departe de activitatea comunității, dar a folosit timpul pregătindu-se pentru marea întâlnire, totodată susținând cu rugăciunea sa surorile active.

S-a stins din viață la 7 noiembrie în patul său, așa cum și-a dorit, fiind asistată de surori și prietene care au iubit-o.

Mulțumesc din inimă, cu această ocazie, tuturor care într-un mod sau altul au colaborat și au ajutat pentru a-i face suferința mai ușoară.

Mulțumesc și celor prezenți aici pentru disponibilitate.

Odihnește-te în pace, dragă Marina!

Maria-Teresa Candian

* * *

A trecut la Domnul sr. Marina Anzini (7 noiembrie 2017)

Evenimente
afișări