Istoric Fondatori

Buruienești: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești a găzduit întâlnirea națională de toamnă a terezinelor, tema fiind "Pe cale cu privirea spre viitor".

Participând la această întâlnire toate surorile care facem parte din Institutul Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" ne amintim că facem parte dintr-o familie spirituală care aparține Bisericii Universale.

Conducerea institutului, directoarea noastră Maria Teresa ne-a propus ca temă a întâlnirii: "Pe cale cu privirea spre viitor". Astfel suntem conștiente că avem posibilitatea de a experimenta o modalitate de trăire a vieții consacrate în lume, dorind să transmitem oamenilor ceva despre Dumnezeu, despre Isus Cristos.

Într-o atmosferă de sărbătoare ne-am exprimat bucuria revederii, apoi, în cadrul sfintei Liturghii prezidată de părintele provincial Teofil Petrișor, concelebrată de mai mulți preoți printre care pr. Pietro Borelli și pr. Giorgio Pastiu din Elveția, pr. Marius Petru Bîlha, rectorul Institutului Teologic din Roman, mons. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic din Iași, asistenții spirituali și parohii comunităților de terezine, precum și preoți invitați, apropiați Companiei "Sfânta Tereza". Le mulțumim din inimă pentru că ne-au însoțit la această sărbătoare și ne susțin mereu în formarea noastră spirituală.

Părintele Nicolae Farcaș, în cuvântul de învățătură, ne-a sugerat să o cinstim pe sfânta Fecioară Maria a Rozariului, împreună cu sfânta Tereza, patroana noastră, model de viață care practicând iubirea și rugăciunea ne deschide și ne arată calea spre cer, spre Isus!

Momentul special din cadrul sfintei Liturghii a fost depunerea primului angajament de către trei candidate: Maria din Huși, Victoria din Bacău și Carmen din Roman. A urmat reînnoirea votului și a promisiunii pentru un an.

Un gând de mulțumire comunității din Buruienești, special părintelui paroh Iosif Bisoc, preoților franciscani, seminariștilor și copiilor corului "Speranța" care au colaborat la organizare evenimentului, găzduindu-ne cu căldură și fraternitate.

Cu recunoștință mulțumim Mariei Teresa, directoarea institutului, care prin prezența sa neobosită în mijlocul nostru ne oferă prilejul de a petrece clipe minunate de comuniune și rugăciune.

Un prilej de bucurie și mulțumire pentru noi, terezinele, a fost și vizita Preasfințitului Aurel, care ne-a dat binecuvântare sa participând la rugăciunea de deschidere, precum și la încheierea sărbătorii.

Elena Matei și Silvia Ambăruș

* * *

Album foto: 7 octombrie: Buruienești: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor. (Foto: Ovidiu Bișog)

* * *

Înregistrarea video a Liturghiei:

Evenimente
afișări