Istoric Fondatori

Iași: Dublă aniversare

În ziua de sâmbătă, 28 ianuarie 2017, terezinele din Iași s-au întâlnit la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din localitate, în capela surorilor, și au aniversat cei 91 de ani de la înființarea institutului, precum și cei 100 de ani de când venerabilul Aurelio Bacciarini a fost consacrat episcop de Ticino, Elveția.

Împreună ne-am rugat ca bunul Dumnezeu să-l fericească în ceruri ca sfânt și binefăcător pentru poporul terezian și, cât de curând, să fie ridicat la cinstea altarelor.

Invitat de onoare a fost Mons. Alois Fechet, colaborator din partea Curiei diecezane, care a concelebrat alături de pr. Anton Despinescu sfânta Liturghie și a participat activ la Lectio divina. De asemenea ne-a transmis binecuvântarea din partea PS Petru Gherghel și ne-a propus să ne rugăm pentru preoți, pentru unitatea creștinilor și pentru bolnavii care-și duc crucea în singurătate.

Alături de pr. Despinescu, Teodora a prezentat o parte din biografia episcopului Aurelio și a precizat câteva îndemnuri pe care ni le-a lăsat drept testament și imbold pentru viața noastră consacrată. Totdeauna terezinele să aibă: "o viață euharistică, o viață îngerească pură și o viață apostolică activă. Dumnezeu este acela care modelează sufletele cu crucea, de aceea s-a slujit totdeauna de viața de comunitate pentru a modela și perfecționa sufletele și a le face sfinte".

Fiind ziua sfântului Toma de Aquino, ne-am amintit de pr. Abelardo Lobato, primul spiritual al terezinelor din România, un preot dominican plin de har și de Duhul Sfânt, care ne-a chemat la slujire, primul care ne-a arătat că numai urmând îndemnurile evanghelice și spiritualitatea sfintei Tereza a Pruncului Isus vom putea păși pe "calea ce mică" cu încredere și iubire. Dumnezeu să-l fericească veșnic în ceruri!

Un îndemn al sfântului Toma de Aquino ce poate să fie un sfat demn de urmat pentru oricine, este acela că: "e de preferat să știm lucruri nesigure despre lucruri importante, decât să știm lucruri sigure despre fleacuri"

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o agapă frățească.

Teodora Pantazi

* * *

Album foto: 28 ianuarie: Iași: Dublă aniversare

Evenimente
afișări