Istoric Fondatori

Iași: Întâlnire națională a responsabilelor comunităților de terezine

Responsabilele tuturor comunităților din țară, din cadrul Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", s-au întâlnit în ziua de 16 noiembrie 2013, la Mănăstirea "Don Orione" din Iași, pentru un schimb de idei pe tema: "Valorile vieții seculare".

Ziua a debutat cu cântarea Laudelor, după care a Maria Tereza, directoarea Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", ne-a provocat prin cuvântul său "să știm să citim realitatea cu înțelepciune".

Agneza Husaru (Buhonca) a conferențiat despre "Situația comunităților noastre din Institutul «Sfânta Tereza» (cf. Fapte 4,32-35; 2,42-48)", iar Mariana Corne (Huși) ne-a arătat "Ce fel de animare putem oferi, în calitate de persoane consacrate, în comunitățile noastre parohiale" (cf. Mt 5,13-16). Elena Matei (Bacău) ne-a arătat câteva "Situații dificile care ne fac să ne punem întrebări (cf. Mt. 25, 31-46)".

Patroana noastră, Tereza de Lisieux, chiar dacă a trăit într-o mănăstire contemplativă, a dorit să fie o misionară bună în timpul vieții pământești, dar mai ales după moarte, de aceea Ecaterina Hanganu (Iași) a conferențiat despre "Caracterul misionar al sfintei Tereza a Pruncului Isus în tăcerea Carmelului".

Sfânta Liturghie de la ora 11.30 a fost prezidată de pr. prof. Anton Despinescu, de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif "din Iași, asistentul spiritual al terezinelor din Iași, concelebrant fiind pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului (Suceava).

După masa de prânz, Florentina Șolot (Săbăoani) a povestit, într-o scurtă intervenție, despre minunatele clipe petrecute la întrunirea de toamnă a terezinelor din întreaga țară de la Roman, în septembrie, iar Agnesa Husar (Buhonca) și Silvia Ambăruș (Bacău) au prezentat informații despre desfășurarea exercițiilor spirituale din 2014, sub îndrumarea pr. prof. Cristian Fodor, de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași).

Înainte de încheierea zilei s-au discutat diverse probleme ce privesc desfășurarea activităților în toată comunitatea noastră din țară.

Ziua s-a încheiat cu recitarea Vesperelor și cu cântece dedicate Fecioarei Maria și sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Fondatorul nostru Aurelio Bacciarini ne amintește și astăzi că "Dumnezeu este acela care modelează sufletele cu crucea, de aceea s-a slujit totdeauna de viața de comunitate pentru a modele și perfecționa sufletele și a le face sfinte".

Teodora Pantazi (Iași)

* * *

Album foto: 16 noiembrie 2013: Iași: Întâlnire națională a responsabilelor comunităților de terezine

Evenimente
afișări