Istoric Fondatori

A trecut la Domnul Elena Solcan

Elena Solcan, membră a terezinelor din anul 2001, având voturile depuse încă din anul 2003, a fost chemată de Domnul în patria cerească la 11 aprilie 2013. Funeraliile vor avea loc, sâmbătă, 13 aprilie 2013, la cimitirul "Eternitatea" din Iași, începând cu ora 15.30, la capela catolică.

S-a născut la Iași, la 29 aprilie 1934, într-o familie ortodoxă.

A făcut liceul și facultatea la Iași, după care a activat ca profesor de matematică la Liceul "Mihai Eminescu" tot în Iași până în anul 1989 când a ieșit la pensie.

S-a convertit împreună cu mama și soțul ei la confesiunea romano-catolică pe care a practicat-o cu credință, cu evlavie și cu mult devotament.

A fost căsătorită cu inginerul constructor Dumitru Solcan (decedat în anul 1999). Împreună au avut o singură fată, Luminița, și ea absolventă de facultate.

Din anul 2000 a cunoscut Institutul Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", fiind printre primele persoane din Dieceza de Iași chemate la slujire. Primul angajament în fața directoarei generale, Maria-Teresa Candian (din Lugano, Elveția), l-a depus la Iași, în anul 2001, iar în anul 2003 a depus voturile.

A fost un demn exemplu de dăruire, de rugăciune și nemărginită iubire față de Dumnezeu, de Isus și mai ales de Duhul Sfânt, față de Fecioara Maria și nu în ultimul rând față de toți cei din jurul său.

În ziua de joi, 11 aprilie 2013, Domnul a chemat-o la o nouă viață de slujire în ceruri.

Funeraliile vor avea loc, sâmbătă, 13 aprilie 2013, la cimitirul "Eternitatea" din Iași, începând cu ora 15.30 la capela catolică.

Noi, toate terezinele, o vom însoți cu rugăciunea sau chiar cu prezența, pe ultimul său drum.

Dumnezeu s-o fericească cu împărăția cerurilor!

Teodora Pantazi

Evenimente
afișări