Istoric Fondatori

Iași: Întâlnire națională responsabilelor comunităților de terezine

"Viața de credință în Institutul Secular «Sfânta Tereza a Pruncului Isus»" a fost tema întâlnirii naționale a responsabilelor tuturor comunităților de terezine (membre ale Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" - www.terezine.ro), găzduită de Mănăstirea "Don Orione" din Iași în ziua de 23 februarie 2013.

Ziua a debutat cu cântarea Laudelor, după care a conferențiat pr. George Pastiu, asistent spiritual (Lugano-Elveția), care ne-a prezentat "Persoana lui Isus, principiu și temei al credinței".

Maria Tereza, directoarea Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", ne-a vorbit despre "Viața de credință în Isus în spiritualitatea institutului nostru secular".

În continuare, Elena Matei a conferențiat despre "Mărturii de credință în Isus prezente în Evanghelia după Ioan (Nicodim, samariteanca, orbul din naștere), iar Mariana Cornea (Huși) a prezentat "Viața de credință în comunitatea parohială (câteva experiențe concrete).

Sfânta Liturghie de la ora 11.30 a fost prezidată de pr. prof. Anton Despinescu, de la Institutul Romano-Catolic "Sfântul Iosif "din Iași (spiritualul terezinelor din Iași), concelebranți fiind pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului (Suceava), și pr. Andrei Staszkovian, spiritualul terezienelor din Bacău.

După masa de prânz, am sărbătorit cu cântece, urări de viață lungă, sănătate și binecuvântare de la bunul Dumnezeu, cu tort și șampanie, ziua de naștere a sorei noastre, Mariei Emanuela (Câmpina).

Ne-am întors în sala de conferințe și Ana Toma din Huși ne-a împărtășit câteva aspecte din bucuria de "A fi creștin în mediul în care trăim zi de zi".

Elena Matei a anunțat programul exercițiilor spirituale din anul 2013, la Luncani, în perioada 4-7 iulie, iar predicator și spiritual va fi pr. Benone Farcaș, Chișinău.

Ziua s-a încheiat cu recitarea Vesperelor și cu cântece dedicate Fecioarei Maria și sfintei Tereza.

Pentru a înfăptui secularitatea consacrată, membrii institutului își propun să urmeze să urmeze ca regulă pentru viața lor copilăria spirituală, așa cum a fost învățată de Isus Cristos și practicată în mod exemplar de sfânta Tereza a Pruncului Isus.

Patroana noastră a voit să fie în inima Bisericii, iubirea. Aceasta trebuie să fie și dorința noastră: fiecare tereziană trebuie să crească în lumina Evangheliei promovând zi de zi dragostea și caritatea.

La Casa "Sfântul Iosif" din Iași, sâmbătă, 13 aprilie 2013, se vor reuni toate terezinele din țară, pentru o zi de reculegere cu tema "Slujirea lui Cristos și a Bisericii".

Teodora Pantazi (Iași)

* * *

Album foto: 22 februarie 2013: Iași: Întâlnire națională responsabilelor comunităților de terezine

*

Evenimente
afișări