Istoric Fondatori

Iași: Ultima întâlnire în anul 2012 a terezinelor din localitate

În dimineața zilei de 15 decembrie 2012, terezinele din Iași s-au întâlnit la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif".

Ziua a debutat cu recitarea Laudelor și al rozariului în capela surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", urmată de sfânta Liturghie celebrată de pr. Anton Despinescu, asistentul nostru spiritual.

La această Liturghie a fost invitat un grup de seminariști care au cântat mai multe cântece de Advent, apoi câteva colinde care vestesc venirea în lume a Mântuitorului nostru, Isus Cristos.

Rugăciunile au fost îndreptate spre cer lui Dumnezeu, Măicuței noastre, Maria, și patroanei noastre, sfânta Tereza a Pruncului Isus, precum și rugăciuni dedicate Teodorei Pantazi, care de curând a împlinit vârsta de 60 de ani.

După felicitări și mulțumiri adresate Domnului, părinților, surorilor, seminariștilor și nu în ultimul rând Mons. Aurelio Bacciarini care ne-a unit în această comuniune, Liturghia s-a încheiat cu rugăciunea Îngerul Domnului, urmată de binecunoscutul colind, "O, ce veste minunată" și cântarea "Mulți ani trăiască".

Întâlnirea noastră a continuat cu o scurtă meditație despre sfântul Ioan al Crucii, susținută de pr. Anton, urmată de Lectio divina (din Scrisoarea întâi a sfântului apostol Paul către Corinteni 2,1-10a) și rugăciuni pentru fondatorii institutului și pentru toți binefăcătorii noștri din cer și de pe pământ.

A urmat o mică masă festivă la care a participat și pr. Benone Lucaci, rectorul Institutului Teologic.

După masă, tort, șampanie și voie bună, întâlnirea s-a încheiat cu cântecul Leagă-ne, Doamne!

Următoarea întâlnire va fi sâmbătă, 26 ianuarie 2013.

Terezinele din Iași

* * *

Album foto: 15 decembrie 2012: Iași: Ultima întâlnire în anul 2012 a terezinelor din localitate

*

Evenimente
afișări