Istoric Fondatori

Iași: Zi de reculegere, comemorare și aniversări

Terezinele din Iași împreună cu pr. Anton Despinescu au comemorat, sâmbătă, 27 octombrie 2012, în timpul sfintei Liturghii, plecarea în altă viață a pr. Lobato. Printr-un requiem, prin rugăciune și prin cântece l-am rugat pe Dumnezeu-Tatăl să-l primească alături de sfinții săi.

Iată că timpul nu stă în loc. Trec clipele și zilele, dar și lunile în zbor...

La 18 noiembrie 2012 se vor împlini deja 6 luni de când bunul și iubitul nostru părinte Lobato s-a întors la Tatăl. A fost și este cel mai apropiat prieten al terezienelor. Ne-a iubit, ne-a sfătuit și ne-a încurajat, ne-a învățat și ne-a arătat cum să ajungem la Dumnezeu pe "calea cea mică".

Adevărata frumusețe nu se găsește în lumea materială, ci întotdeauna în noi. Părintele Abelardo ne-a arătat, prin prezența sa delicată și binevoitoare întotdeauna, că Dumnezeu este mereu cu noi, în noi și pentru noi.

La sfânta Liturghie am cântat și "Mulți ani trăiască!" pentru directoarea noastră, Maria-Teresa, care de curând a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani.

O iubim și o stimăm din toată inimile noastre pentru că este o învingătoare. Este mereu lângă noi la bine și la rău, este o adevărată temerară, pentru că străbate de peste 14 ani drumul Elveția-România și nu obosește să ne ocrotească, să ne îndrume, să ne îndulcească mereu cu ciocolata elvețiană și mai ales să ne iubească fără încetare.

Dumnezeu s-o ocrotească și s-o binecuvânteze zi de zi, să aibă parte de sănătate maximă și de bucurii nenumărate și să ne păstorească întru mulți ani!

După meditația prezentată de pr. Despinescu despre Anul Credinței, am făcut Lectio Divina unde fiecare dintre noi am prezentat experiența noastră de mici misionare și experiența de transmitere a credinței în familie și persoanelor care ne înconjoară.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o mică agapă frățească, în cadrul căreia am sărbătorit-o și pe Tereza Dorcu pentru ziua onomastică.

Teodora Pantazi

* * *

Album foto: 27 octombrie 2012: Iași: Zi de reculegere, comemorare și aniversări

Evenimente
afișări