Istoric Fondatori

Iași: Întâlnire națională a terezinelor

Responsabilele tuturor comunităților din țară, din cadrul Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", s-au întâlnit în ziua de 12 noiembrie 2011, la Mănăstirea "Don Orione" din Iași, pentru un schimb de idei pe tema: "Isus din Nazaret", după cartea cu același nume scrisă de papa Benedict al XIV-lea în două volume. În limba română a apărut la Editura "Rao", doar primul volum al acestei cărți.

Ziua a debutat cu cântarea Laudelor, după care a conferențiat pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului, jud. Suceava, cu o recenzie a cărții scrise de papa Benedict al XVI-lea, Isus din Nazaret, (volumul I).

Maria Tereza, directoarea Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", a vorbit despre rolul și slujirea responsabilelor.

În continuare Ecaterina Hanganu (Iași) a conferențiat despre parabola samariteanului milostiv, Teodora Pantazi (Iași), despre parabola fiului risipitor (chemarea la convertire), iar Elena Matei (Bacău), despre parabola Bogătașul nemilostiv și sărmanul Lazăr.

Sfânta Liturghie de la ora 11.30 a fost celebrată de pr. prof. Wilhelm Dancă, de la Seminarul Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, împreună cu pr. prof. Anton Despinescu, spiritualul terezinelor din Iași, împreună cu pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului (Suceava) și pr. Andrei Staszkovian, spiritualul terezienelor din Bacău.

La sfârșitul sfintei Liturghii pr. Wilhem Dancă ne-a oferit cartea Pentru iubirea lui Cristos, volum editat cu ocazia sărbătoririi în acest an, a celor 25 de a ani de preoție, de har și slujire.

După masa de prânz, Mariana Cornea din Huși a povestit, într-o scurtă intervenție, despre minunatele clipe petrecute la canonizarea pr. Alois Guanella, la Roma (Vatican), alături de surorile guaneliene, de Maria-Teresa și pr. Iosif Dorcu, decanul de Iași,.

Florentina Șolot (Săbăoani) a prezentat câteva impresii despre vizita la Lugano, iar Agnesa Husar (Buhonca) a făcut o scurtă prezentare a exercițiilor spirituale de-a lungul anilor.

Înainte de încheierea zilei de reculegere, Maria-Emanuela (Câmpina) ne-a prezentat cartea Întrebări privitoare la credință. 150 de răspunsuri la întrebările celor care cred și ale celor care nu cred, scrisă de Gianfranco Ravasi și apărută la Editura "Humanitas", București, în octombrie 2011.

Ziua s-a încheiat cu recitarea Vesperelor și cu cântece dedicate Fecioarei Maria și sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Patroana noastră a voit să fie în inima Bisericii iubirea. Aceasta trebuie să fie și dorința noastră: fiecare terezină trebuie să crească în lumina Evangheliei, promovând zi de zi dragostea și caritatea.

Teodora Pantazi

* * *

Album foto: 12 noiembrie 2011: Iași: Întâlnirea națională a responsabilelor, la Mănăstirea "Don Orione" din Iași, cu tema: "Isus din Nazaret"

Evenimente
afișări