Istoric Fondatori

Exercițiile spirituale ale terezinelor din Lugano

În perioada 9-15 septembrie 2019, un grup de terezine din România au participat la exercițiile spirituale organizate la Lugano în casa centrală a Institutului "Compania Sfânta Tereza a Pruncului Isus", organizate de Maria Teresa, directoarea institutului.

Meditațiile au fost ținute de părintele Cristi Fodor, tema aceeași de anul trecut: "Prietenul inimilor rănite", desigur cu alte subpuncte care reușesc să ne sensibilizeze spiritul, fiind atât de actuale, răspunzând celor mai acute întrebări și gânduri care ne macină existența.

Pe fața fiecărei terezine, celor din România, cât și celor din Lugano se putea vedea bucuria de a fi împreună, de a împărtăși participarea la celebrarea sfintei jertfe a Liturghiei, a momentelor de rugăciune, de adorație în fața sfântului sacrament.

La Liturghia de încheiere au concelebrat cu pr. Pietro Borreli, asistentul spiritual al terezinelor din Lugano, pr. Giorgio Pastiu, asistentul spiritual al terezinelor care face legătura între România și Elveția, pr. Giuseppe Albisseti, prieten al institutului, fost asistent spiritual, și pr. Cristi Fodor.

Desigur, au urmat mulțumirile terezinelor, atât ale celor ticineze, cât și ale celor românce adresate în primul rând bunului Dumnezeu, apoi Mariei Teresa, directoarea institutului, care cu bucurie și afecțiune știe să fie gazda perfectă.

Următoarele două zile au fost pentru terezinele din România prilej de cunoaștere a Elveției prin vizitarea Swisseminiatur (Elveția în miniatură), și a mănăstirii "Madonna del Sasso", sanctuarul marian reprezentativ al cantonului Ticino.

Silvia (Lugano)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment în secțiunea Album foto: 9-15 septembrie: Exercițiile spirituale ale terezinelor din Lugano

Evenimente
afișări