Istoric Fondatori

Huși: Terezine la întâlnirea persoanelor consacrate

Surorile "Franciscane Misionare de Assisi" din Huși au găzduit, duminică, 17 noiembrie 2013, întâlnirea tematică a persoanelor consacrate din zona Iași, tema fiind "Provocările papei Francisc". Din partea Institutului Secular "Sfânta Tereza" au participat din Huși terezinele: Eugenia Blânda, Gabriela Popescu și Monica Patraș.

Lucrările au fost conduse de sr. Angela Bulai.

La început s-au scos în evidență trăsăturile ce îl caracterizează pe papa Francisc: simplitatea, sărăcia, radicalitatea, convingător, seriozitate etc. Apoi s-au evidențiat trăsăturile care ar trebui să ne caracterizeze și pe noi, persoane consacrate, avându-l ca model pe papa: relația cu Cristos, dragoste față de bolnavi și aproapele, sărăcie și umilință, milostivire etc.

Punctele de plecare în lucrările de grup au fost două predici:

- Predica Sfântului Părinte papa Francisc la Liturghia celebrată cu cardinalii în Capela Sixtină din Vatican, la 14 martie 2013,

- Predica Sfântului Părinte papa Francisc la Liturghia cu episcopii, preoții, călugării, călugărițele și seminariștii veniți pentru Ziua Mondială a Tineretului, în catedrala "Sfântul Sebastian" din Rio de Janeiro, la 27 iulie 2013.

Câteva concluzii care au rezultat din aceste predici și care ne dau imbold în trăirea vocației: a rămâne cu Cristos spre întâlnirea cu ceilalți, a fi fideli, a nu rămâne izolați, a trăi bucuria credinței, a ne reîntoarce la izvorul chemării...

În încheiere, părintele Virgil Blaj ne-a propus o reflecție asupra expresiilor: "Să mergem!... După ce l-am întâlnit pe Cristos!... Ca să-i întâlnim pe ceilalți!"

Referindu-se la papa Francisc, a spus că a dus un drum al credinței și exemplul lui personal ni-l transmite și nouă.

Întâlnirea s-a încheiat cu un moment de rugăciune și cântece, apoi surorile ne-au prezentat casa.

Monica Patraș (Huși)

* * *

Album foto: 17 noiembrie 2013: Huși: Terezine la întâlnirea persoanelor consacrate

Evenimente
afișări