Istoric Fondatori

Pelerinaj în Italia pe urmele sfântului Alois Guanella

Institutul nostru, împreună cu întreaga Biserică, a trăit duminică, 23 octombrie 2011, bucuria canonizării unor noi sfinți: pr. Alois Guanella, episcopul Guido Maria Conforti și Bonifacia Rodriguez de Castro.

Am avut fericirea de a participa la acest eveniment împreună cu Mariana Cornea și Florentina Șolot alături de surorile guaneliene ale Congregației “Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" din Iași.

Au fost momente unice trăite în viață, alături de ceilalți participanți din Piața “San Pietro" din Vatican, când Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea a rostit solemn declarația de canonizare a celor trei sfinți. Bucuria noastră a fost amplificată de întâlnirea cu surorile noastre de la Lugano și cu directoarea noastră, Maria-Teresa Candian.

După momentul canonizării, mergând pe urmele sfântului Alois Guanella, am redescoperit și aprofundat spiritualitatea guaneliană:

- la Como - mormântul și relicvele sfântului Alois Guanella în biserica “Inima lui Isus"

- muzeul "Viața și opera sfântului Alois Guanella"

- la Franciscio - locul natal al sfântului Alois Guanella.

Această spiritualitate nu ne este străină nouă, terezinelor, pentru că ne-a fost împărtășită de către fondatorul nostru, venerabilul Aurellio Bacciarini, el însuși discipol al sfântului Alois Guanella. Am înțeles, o dată în plus, că orice creștin, în virtutea consacrării sale baptismale, participă la misiunea Bisericii de a duce lumii pe Cristos.

Noi, terezienele, prin consacrarea specială pe care o avem, prin mărturisirea sfaturilor evanghelice și misiunea apostolatului ce are ca loc de muncă - printre ceilalți oameni - putem și trebuie să dăm mărturie Evangheliei în lumea și vremea noastră.

Aducem mulțumiri și pe această cale Congregației “Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" și în mod special directoarei Institutului Secular “Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Maria-Teresa Candian, care ne-a oferit posibilitatea de a participa la un asemenea eveniment unic.

Elena Matei (Bacău)

* * *

Album foto: 23 octombrie 2011: Pelerinaj în Italia pe urmele sfântului Alois Guanella

Evenimente
afișări